BOA-sluiting, wat is dat eigenlijk?

BOA-sluiting, wat is dat eigenlijk?

Het schoenenmerk Arbesko introduceert twee modellen veiligheidsschoenen, de Arbesko 342 én de Arbesko 386. Daarmee laat het gevestigde merk zich van zijn beste kant zien in veiligheidsschoenen-land! De nieuwe modellen van Arbesko zijn uitgerust met de gloednieuwe BOA-sluiting. Top of the bill!

Met behulp van dit systeem kan men de schoen snel en gemakkelijk aan- en uittrekken. Grote voordeel; de schoenen hoeven niet meer gestrikt te worden. Een paar keer draaien en de schoenen zitten strak om je voeten. Om de schoenen uit te trekken, hoeft je alleen maar aan de draaiknop te trekken. De draden zijn van kevlar, dus uiterst sterk. Door deze innovatieve sluiting blijven de veters nergens aan hangen wat de veiligheid verder vergroot.

De Arbesko 342 is leverbaar in veiligheidsklasse S1P. Dat wil zeggen dat de schoen is voorzien van een lichte aluminium veiligheidsneus en een zachte metaalvrije tussenzool met antiperforatiebeschermin. Bovendien beschikt de Arbesko 342 over ademend polyamidegaas waardoor hij erg luchtig is. De schoen is buitengewoon elastisch door de Ortholite® X-40 duo inlegzool met Energy Gel® 2.0 in de hiel voor maximale schokabsorptie. Een schoen die uitermate geschikt is voor magazijn- en installatiewerkzaamheden.

Deze veiligheidsschoen is ook beschikbaar in veiligheidsklasse S3, namelijk de Arbesko 386. Deze schoen is daarnaast voorzien van geïmpregneerd Super8-volnerfleer, gecombineerd met duurzaam Cordura, wat de schoen ook nog eens waterafstotend maakt.

Wil jij meer weten óf de schoenen aanschaffen? Houdt onze webshop goed in gaten: voetbescherming-shop.nl.

Comments are closed.