Veilig werken, luisterend naar je favoriete zender! Dat klinkt goed.

Veilig werken, luisterend naar je favoriete zender! Dat klinkt goed.

Een nieuwe dimensie in veilig werken!
Oorveilig werken is (gelukkig) voor veel mensen geen onbekend fenomeen. In de dagelijkse werkomgeving tref je met regelmaat een oorkap of goed passende oordop. Dit is de makkelijkste en tevens snelste manier van gehoorbescherming op de werkvloer. De werknemer zorgt hier zelf voor óf wordt hierin voorzien door de werkgever.

Wanneer de gehoorbescherming niet, of niet juist, wordt gebruikt heeft dit nare gevolgen. Gehoorschade wordt ervaren in verschillende vormen. Suizende of piepende oren, minder kunnen horen, vervorming van geluid of het gebrek aan concentratie. Iedereen kan zich voorstellen dat dit zeer vervelende kwaaltjes zijn. Zeker naarmate de klachten langer voortduren kan dit stress en werkuitval veroorzaken. Zowel werkgever als werknemer moet hier voor waken!

De werknemer die zijn/haar werk wat professioneler wilt oppakken kan kiezen voor een radio-oorkap. Dit is een oorkap die een bepaalde dempingswaarde heeft én ook nog eens een radio-functie heeft. Dit maakt het werken en het dragen van gehoorbescherming aangenamer. De techniek van deze oorkappen is in constante ontwikkeling, hierdoor bestaat er genoeg keuze.

Goedkoop is duurkoop?
Door het grote aantal aanbieders bestaat er veel variatie in radio-oorkappen. Pasvorm, kleur, gebruiksvriendelijkheid en demping. Voorheen waren er veel verschillen in frequentiebereik, door sterk ontwikkelende techniek bestaat hier nu weinig verschil.

Wat is nou een goede prijs voor een radio oorkap? Voor slechts €50,- heb je al een radio oorkap met goed frequentiebereik en uitstekende demping. Een koopje wanneer je bedenkt dat een passieve oorkap al snel€30,- kost. Waarom bestaan er dan radio oorkappen van ruim €100,-? Dit heeft vaak te maken met de levensduur!
Van een radio oorkap mag je verwachten dat deze 2 jaar probleemloos meegaat, de garantie is hier (bij de meeste aanbieders) logischerwijs ook op aangepast. Binnen de Benelux bestaan veel aanbieders, echter niet alle aanbieders hebben een servicecenter om een defecte oorkap te repareren of vervangen.

Howard Leight Sync Digital Earmuff
Amerikaanse klasse op de Europese markt. Het merk Howard Leight mag met recht trots zijn op haar digitale oorkap. De Sync Digital Earmuff heeft als grote voordeel dat het zoeken naar je favoriete radiozender wel erg simpel is. Door een digitaal schermpje kun je het ‘tunen’ makkelijk uitvoeren én volgen! Wanneer je jouw favoriete zender hebt gevonden kun je deze probleemloos opslaan.
Naast het gebruiksgemak is het design een stukje kunst op zich! Mooie industriële kleuren, strak design en een stoer uiterlijk. De Howard Leight Sync Digital Earmuff is helemaal van deze tijd!

Hellberg Relax
Scandinavische degelijkheid ten top! Hellberg is een Zweeds merk, gespecialiseerd in veiligheidsartikelen voor het gezicht. Hier horen de oren natuurlijk ook bij! De Hellberg Relax Radio is op de Nederlandse markt voor slechts €70,- te koop. Een goedkope oorkap ten op zichte van de andere oorkappen. Doet de oorkap dan ook onder voor de anderen? Nee! De oorkap gaat lang mee, is robuust, heeft uitstekend frequentiebereik en een hoge demping. Allerlei kenmerken waar een goede radio oorkap aan moet voldoen. Enige nadeel is dat het servicecenter in Zweden ligt, een eventuele reparatie is hierdoor haast onmogelijk.

3M Peltor Radio XP
Niet voor niks dé meest gebruikte radio oorkap in Nederland, zowel bij de particulier als op de werkvloer. Groot voordeel is de makkelijke verkrijgbaarheid en de degelijkheid. De radio oorkappen van 3M Peltor zijn haast niet kapot te krijgen. Door de dikke stevige behuizing blijft het elektronische gedeelte goed beschermt tegen externe omgevingsfactoren, denk hierbij aan wind en regen. Met name de Radio XP heeft flink wat ontwikkeling doorgemaakt, waar zijn voorganger (Peltor HRXS7A-01) nog wel eens problemen had met het frequentiebereik heeft de Radio XP dit niet.

Laat je adviseren!
Het is vaak lastig te bepalen welke radio oorkap geschikt is voor jouw werkzaamheden. Is het zwaar machinaal werk? Is het een lange klus, of wordt deze vaker herhaald? In welke omstandigheden wordt er gewerkt? Op oorkappen-Shop.nl kun je je laten adviseren en zo de juiste radio oorkap aanschaffen.

Een extra dimensie aan veilig werken; Sound Never Felt So Good! 

Comments are closed.